عوارض خروج از کشور چقدر است؟

عوارض خروج از کشور (Departure Tax)، مبلغی‌ است که هر شخصی که از کشور خارج می‌شود، باید به دولت بپردازد. این عوارض برای سفرهای هوایی، زمینی و دریایی محاسبه می‌شود و پرداخت آن، حتی برای افراد زیر دو سال نیز ضروری است.عوارض خروج از کشور به هزینه‌ای اتلاق می‌شود که باید به شهرداری‌ها بپردازیم. برای […]

پرداخت عوارض خروج از کشور

عوارض خروج از کشور (Departure Tax)، مبلغی‌ است که هر شخصی که از کشور خارج می‌شود، باید به دولت بپردازد. این عوارض برای سفرهای هوایی، زمینی و دریایی محاسبه می‌شود و پرداخت آن، حتی برای افراد زیر دو سال نیز ضروری است.عوارض خروج از کشور به هزینه‌ای اتلاق می‌شود که باید به شهرداری‌ها بپردازیم. برای همین هم عوارض خروج تا چند سال پیش به حساب شهرداری واریز می‌شد، اما پس از مصوبه بهمن ماه سال ۱۳۹۸، این عوارض با عنوان مالیات خروج از کشور از مسافران دریافت و به حساب دولت واریز می‌شود.

بسته به مقصد، مدت زمان اقامت و همین طور نوع ویزایی که برای خروج از کشور اخذ نموده اید، مبالغ متفاوتی برای مسافران در نظر گرفته می شود.مورد دیگری که بر مبلغ عوارض خروج تاثیر دارد، تعداد سفرهای برون مرزی هر فرد در سال است. به این صورت که برای سفر دوم 50 درصد و برای سفر سوم 100 درصد به مبلغ عوارض خروج از کشور سفر اول اضافه می شود. البته برخی مسافران از قانون افزایش عوارض معاف هستند.

 

پرداخت عوارض خروج از کشور

یکی از آسان‌ترین روش‌های پرداخت عوارض خروج از کشور، استفاده از سامانه سداد یا سامانه پرداخت عوارض خروج از کشور است. این سامانه با همکاری سازمان امور مالیاتی کشور و بانک ملی ایران طراحی شده و از طریق آن به‌راحتی می‌توانید مبلغ عوارض را پرداخت کنید.

یکی دیگر از روش‌ برای پرداخت عوارض خروج، استفاده از دستگاه‌های ATM یا خودپردازهای غیرنقدی است که طی سال‌های اخیر در فرودگاه‌های کشور نصب شده‌اند. پرداخت عوارض با دستگاه خودپرداز غیرنقدی، فرآیند مشابه پرداخت از الکترونیکی را دارد.

هزینه عوارض خروج از کشور بار اول در سال 1403 برای گروه های مختلف مسافران به این شکل است:

  • مسافرین عادی: 520،000 تومان
  • زائرین حج تمتع و عمره: 172،000 تومان
  • زائرین عتبات و عالیات: برای مرز هوایی 45،000 و برای مرزهای زمینی و دریایی 15،000 تومان
  • مرزنشینان: برای مرز هوایی 75،000 تومان و برای مرزهای زمینی-دریایی 25،000 تومان
  • ورزشکاران تیم ملی: 264،000 تومان

 

تعدادی از گروه های مسافرین، وقتی برای بار دوم از کشور خارج می شوند باید 50 درصد بیشتر از دفعه قبل عوارض خروج پرداخت کنند؛ اما این مبلغ برای گروه هایی مانند زائرین حج تمتع و عمره، زائرین عتبات و عالیات، و ورزشکاران تیم ملی با مجوز وزارت ورزش افزایش پیدا نمی کند.

هزینه عوارض خروج از کشور بار دوم برای گروه های مختلف مسافران به این شکل است:

  • مسافرین عادی: 780،000 تومان
  • زائرین حج تمتع و عمره: 172،000 تومان
  • زائرین عتبات و عالیات: برای مرز هوایی 45،000 و برای مرزهای زمینی و دریایی 15،000 تومان
  • مرزنشینان: 600،000 تومان
  • ورزشکاران تیم ملی: 264،000 تومان
  1. البته باید گفت که خدمه پرواز و خدمه کشتی‌های تجاری و مسافربری لازم نیست این عوارض را پرداخت کنند.
  2. دانشجویان از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف می باشند.
  3. بیماران و جانبازانی که با استفاده از مجوز شورای پزشکی برای درمان به خارج از کشور سفر می‌کنند، از پرداخت عوارض خروج معاف هستند. 
  4. کودک، نوجوان و بزرگسال همگی با توجه به نوع ویزا و سفری که در پیش دارند نرخ یکسانی را پرداخت خواهند کرد.
  5. ایرانیانی که در کشورهای خارجی اقامت دارند و در ایران مشغول به کار هستند هم نیازی به پرداخت عوارض ندارند. همچنین افرادی که گذرنامه آن‌ها از نوع سیاسی باشد، معاف از پرداخت این مبلغ خواهند بود.
  6. زائرینی که در ایام اربعین از مرز زمینی به عراق سفر می کنند، در صورتی که سفر خود را در تاریخ مشخص شده انجام دهند از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف می شوند.

برای استعلام پرداخت عوارض خروج از کشور  در سامانه اینترنتی سداد و قسمت خدمات، روی «پرداخت عوارض خروج» کلیک کنید. در صفحه بعدی با انتخاب گزینه «پیگیری پرداخت» و وارد کردن اطلاعات مورد نیاز، می توانید استعلام پرداخت عوارض خروج از کشور را تهیه کنید.اگر هنگام پرداخت عوارض خروج از کشور مرتکب اشتباه شدید، به راحتی می توانید با مراجعه به سایت سازمان امور مالیاتی برای استرداد وجه اقدام کنید.

 

پرداخت عوارض خروج از کشور از الزاماتی است که هر مسافر بین المللی باید قبل از سفر آن را انجام دهد. اگر به هر دلیلی عوارض را پرداخت نکنید، حتما در پروسه سفر به مشکل بر می خورید. 

افرادی که در روستاهای مرزی کشور زندگی می‌کنند، کافی است فقط یک بار در طول سال عوارض خروج از کشور پرداخت کنند.

به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *